Ο στόχος μου είναι ένας και μοναδικός.

Να σου δείξω τον τρόπο να ακούσεις το σώμα σου, να του δώσεις την προσοχή που του αξίζει, και τον χώρο να αυτοθεραπευτεί.

Ξέρει πώς να το κάνει.
Το μόνο που ζητάει είναι να σε έχει ενεργό σύμμαχο.

Οι θεραπείες και μέθοδοι με τις οποίες δουλεύω για να σε βοηθήσω είναι:

Αντιγυμναστική
Κρανιοϊερή ΘεραπείαΤεχνική BowenΒελονισμόςΘεραπευτική Μάλαξη

Αντιγυμναστική (Antigym)

Για ΠΡΟΛΗΨΗ και ΕΥΕΞΙΑ

Οφέλη:
✓   Βαθιά χαλάρωση
✓   Αύξηση αίσθησης ευεξίας
✓   Αύξηση καθημερινής ενέργειας
✓   Μείωση επιπέδου στρες
✓   Ενίσχυση λειτουργίας ανοσοποιητικού
✓   Βελτίωση ορμονικής ισορροπίας

Η Αντιγυμναστική είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος ευεξίας. Ως τέλεια εναλλακτική της κλασικής γυμναστικής, επιτρέπει να ξαναβρούμε ενέργεια και ευεξία, χάρη σε μια εργασία εις βάθος, σε όλα τα σημεία του σώματός μας.  Με την πάροδο των συνεδριών, μαθαίνεις να απαλλάσσεις τον εαυτό σου από ένα πλήθος συσπάσεων, ακαμψιών, πόνων μυών και αρθρώσεων που σε κουράζουν και περιορίζουν την ενέργειά σου. Οι κινήσεις και η αναπνοή σου ξαναπαίρνουν το φυσικό τους εύρος.
«Έχετε μια τίγρη στην πλάτη σας, μια τίγρη ρωμαλέα, έξυπνη, πολύ όμορφη στην όψη», γράφει η Τερέζ Μπερτερά στο βιβλίο της “Η τίγρη στο κορμί μας”. Η τίγρη είναι οι μύες που εδράζονται στο πίσω μέρος του σώματός σου, σχηματίζοντας μια αλυσίδα χωρίς ελάττωμα, συμπαγή και καλά συγκροτημένη. Αν υποφέρεις από την πλάτη σου, δεν είναι όπως φαντάζεται κανείς συχνά, από έλλειψη δύναμης, αλλά αντίθετα από υπερβολή: οι μύες της τίγρης σου εργάζονται με το παραπάνω. Είναι τόσο σφιγμένοι, τόσο συσπασμένοι που παρεμποδίζουν τους μύες του μπροστινού μέρους του σώματος να κινηθούν. Οι κινήσεις που προτείνονται στις συνεδρίες επιμηκύνουν και τεντώνουν την τίγρη σου.


Συνεδρίες:
Η Αντιγυμναστική ασκείται σε μικρά γκρουπ σε εβδομαδιαίες συνεδρίες της μιάμισης ώρας ή μηνιαίες (μισή ή ολόκληρη μέρα). Κάθε συνεδρία Αντιγυμναστικής είναι η ευκαιρία να ανακαλύψεις και να ξυπνήσεις νέα  μέρη του σώματός σου. Στην αρχή, κάποιοι μύες που προσπαθείς να βάλεις σε κίνηση σού φαίνονται τόσο ξένοι που δε γνωρίζεις ούτε από πού έρχεται η εντολή για να τους ενεργοποιήσει. Όμως, σταδιακά, μια νέα σύνδεση δημιουργείται μεταξύ αυτού του άγνωστου ή μη αναγνωρισμένου μυός και του εγκεφάλου σου.

Κρανιοϊερή Θεραπεία

Για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ΕΥΕΞΙΑ

Οφέλη:
✓   Βαθιά χαλάρωση
✓   Αύξηση αίσθησης ευεξίας
✓   Αύξηση καθημερινής ενέργειας
✓   Μείωση επιπέδου στρες
✓   Ενίσχυση λειτουργίας ανοσοποιητικού
✓   Βελτίωση ορμονικής ισορροπίας


Παθήσεις:
Ημικρανίες και πονοκέφαλοι, Χρόνιοι πόνοι στον αυχένα και στην πλάτη, Κολικοί, Αυτισμός, Ορθοπεδικά προβλήματα, Τραυματικές κακώσεις του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, Σκολίωση, Διαταραχές της παιδικής ηλικίας, Μαθησιακές δυσκολίες, Δυσλεξία, Προβλήματα άγχους και σχετιζόμενα με ένταση, Ινομυαλγία και άλλες διαταραχές του συνδετικού ιστού, Σύνδρομο της κροταφογναθικής άρθρωσης, Νευροαγγειακές ή ανοσοποιητικές διαταραχές, Διαταραχή μετατραυματικού στρες, Μετεγχειρητική δυσλειτουργία.

Η Κρανιοϊερή Θεραπεία βασίζεται στην ανακάλυψη ενός νέου σωματικού συστήματος, του κρανιοϊερού, μέσω του οποίου αξιολογούμε την κατάσταση του σώματος. Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, μειώνεται η ικανότητα προσαρμογής μας στις μεταβολές που συμβαίνουν στο περιβάλλον. Καθώς μειώνεται η προσαρμοστικότητα, αρχίζουν συμπτώματα. Τότε, ο αυτοδιορθωτικός μηχανισμός μας δεν λειτουργεί σωστά. Με ήπιες κινήσεις των χεριών σε όλο το σώμα, ο θεραπευτής εντοπίζει περιοχές περιορισμένης κίνησης, και τις βοηθά να τεθούν πάλι σε κίνηση και να αλλάξουν θέση με φυσικό τρόπο, σεβόμενος πάντα τις αυτοδιορθωτικές τάσεις του ασθενούς. Παρακολουθεί, με τα χέρια, τη φυσική κίνηση των ιστών του σώματος και διορθώνει αφαιρώντας τα εμπόδια, επανορθώνοντας αποτελεσματικά. Έτσι, θέτει σε κίνηση τους μηχανισμούς αυτοΐασης του ασθενούς, ακόμα και ανάμεσα στις θεραπείες.


Συνεδρίες:
Η συνεδρία της Κρανιοϊερής Θεραπείας γίνεται συνήθως μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με την αιτία και τη βαρύτητα του προβλήματος, και διαρκεί περίπου μία ώρα. Σε μικρά παιδιά και μωρά, συνήθως διαρκεί λιγότερο, 20-30’. Μια συνεδρία γίνεται σε έναν ήσυχο χώρο, με τον ασθενή να είναι ξαπλωμένος ύπτια σε ένα κρεβάτι για μασάζ. Ο θεραπευτής, με ένα ελαφρύ άγγιγμα, ψηλαφά τον ρυθμό του Κρανιοιερού συστήματος, με σκοπό να ανιχνεύσει πιθανά προβλήματα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί επιδέξιες λεπτές τεχνικές για να ελευθερώσει όποιες εντάσεις μπορεί να υπάρχουν.

Απαραίτητες θεωρούνται 7-10 συνεδρίες για μια ολοκληρωμένη θεραπεία.

Τεχνική Bowen η Bowtech

Για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ΕΥΕΞΙΑ

Οφέλη:
✓   Βαθιά χαλάρωση
✓   Αύξηση αίσθησης ευεξίας
✓   Αύξηση καθημερινής ενέργειας
✓   Μείωση επιπέδου στρες
✓   Ενίσχυση λειτουργίας ανοσοποιητικού
✓   Βελτίωση ορμονικής ισορροπίας


Παθήσεις:
Σκολιωση, χρόνιοι πόνοι σε αυχένα, μέση και στην πλάτη, ημικρανίες και πονοκέφαλοι, κολικοί, ορθοπεδικά προβλήματα, δυσκοιλιότητα, δυσμηνόρροια, προβλήματα κλιμακτηρίου, προβλήματα άγχους και σχετιζόμενα με ένταση, ινομυαλγία και άλλες διαταραχές του συνδετικού ιστού, σύνδρομο της κροταφογναθικής άρθρωσης.

Η μέθοδος Bowen ή Bowtech είναι μια ήπια, ασφαλής και αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος, η οποία ενεργοποιεί τους φυσικούς αυτοθεραπευτικούς μηχανισμούς του σώματος. Περιλαμβάνει ήπιες κινήσεις στο σώμα του θεραπευόμενου, πάνω από τα ρούχα του.


Συνεδρίες:
Η συνεδρία της τεχνικής Bowen γίνεται συνήθως μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με την αιτία και τη βαρύτητα του προβλήματος, και διαρκεί περίπου μία ώρα. Μια συνεδρία γίνεται σε έναν ήσυχο χώρο, με τον ασθενή να είναι ξαπλωμένος ύπτια σε ένα κρεβάτι για μασάζ. Ο θεραπευτής, με ένα ελαφρύ άγγιγμα, δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα στο νευρομυϊκό σύστημα για να ξεκινήσει τη διαδικασία της αυτοθεραπείας.

Ανάμεσα στις κινήσεις γίνεται παύση 2-5 λεπτών για να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος στο σώμα για να ανταποκριθεί.

Ανάμεσα στις συνεδρίες απαιτείται χρόνος (το λιγότερο 5 μέρες), γιατί το σώμα συνεχίζει να επεξεργάζεται τις νέες πληροφορίες που του δόθηκαν και να ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας.

Βελονισμός

Για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ΕΥΕΞΙΑ

Οφέλη:
✓   Θεραπεία ασθενειών
✓   Ανακούφιση ενοχλητικών συμπτωμάτων
✓   Ανακούφιση από οξύ ή χρόνιο πόνο
✓   Αναζωογόνηση και τόνωση οργανισμού
✓   Μείωση του στρες και χαλάρωση
✓   Μείωση μυϊκών εντάσεων


Παθήσεις:
Μυϊκοί πόνοι, Αυχεναλγία, Οσφυαλγία, Ισχιαλγία, Αρθρίτιδα, Ημικρανία, Κεφαλαλγίες, Δυσκοιλιότητα, Σπαστική κολίτιδα, Άσθμα, Αλλεργική ρινίτιδα, κ.α.

Ο βελονισμός είναι ένα αρχαίο θεραπευτικό σύστημα, προερχόμενο από την Κίνα. Δρα θεραπευτικά και αναλγητικά, όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια μέσω ερευνών στον βιοϊατρικό βελονισμό.


Συνεδρίες:
Ο ειδικός εφαρμόζει λεπτές βελόνες, σε ειδικά σημεία του σώματος, γνωστά ως «σημεία βελονισμού» για ένα χρονικό διάστημα 20-30’. Οι βελόνες είναι αποστειρωμένες, μίας χρήσης, και διεγείρουν μηχανισμούς παυσίπονους ή/ και θεραπευτικούς. Ανάλογα με τη βαρύτητα της πάθησης και της κατάστασης του θεραπευόμενου, ο εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής προσπαθεί να ανατρέψει το πρόβλημα του σώματος ή να άρει το εμπόδιο που εμποδίζει την ίαση σε ένα πλαίσιο 7-10 συνεδριών για μία ολοκληρωμένη θεραπεία.

Θεραπευτική Μάλαξη

Για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ΕΥΕΞΙΑ

Οφέλη:
✓   Ανακούφιση μυικών πόνων
✓   Βαθιά χαλάρωση
✓   Αναζωογόνηση και ευεξία
✓   Ανανέωση δέρματος
✓   Επούλωση και ευκαμψία μυϊκού συστήματος
✓   Μείωση συσσωρευμένης έντασης (στρες)
✓   Ενεργοποίηση λεμφικής κυκλοφορίας
✓   Διευκόλυνση φλεβικής κυκλοφορίας
✓   Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος
✓   Αύξηση ελαστικότητας ιστών, μετά από τραυματισμό

Η Θεραπευτική Μάλαξη ―κοινώς, μασάζ― είναι από τις πρώτες θεραπευτικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς έγιναν γρήγορα γνωστά τα θεραπευτικά οφέλη που αποκόμιζαν οι θεραπευόμενοι από τις ευεργετικές ιδιότητες της μάλαξης, κατά τη διάρκεια της επαφής με τα έμπειρα χέρια των θεραπευτών.

Είδη θεραπευτικής μάλαξης που προσφέρω:
•   Χαλαρωτικό
•   Αθλητικό
•   Πλάτη, αυχένα, κεφάλι
•   Μασάζ για εγκύους  
•   Μασάζ προσώπου
•   Μασάζ “Anasana”


Συνεδρίες:
Μια συνεδρία θεραπευτικής μάλαξης διαρκεί από 50 έως 90 λεπτά ανάλογα με το είδος που θα επιλεγεί. Επαναλαμβάνεται ιδανικά μία φορά την εβδομάδα για μέγιστα θεραπευτικά αποτελέσματα. Τα οφέλη της μάλαξης είναι συσσωρευτικά. Η χαλάρωση που αισθάνεται κανείς είναι άμεση με την έναρξη της μάλαξης. Παρ' όλα αυτά, με τακτικές συνεδρίες, οι ευεργετικές ιδιότητες της μάλαξης αυξάνονται και το αποτέλεσμα στο σώμα και στο ψυχισμό του πελάτη ενισχύεται και ξεπερνά την απλή χαλάρωση. Ο πελάτης ξαπλώνει στο κρεβάτι του μασάζ, αφού έχει αφαιρέσει τα ρούχα στην περιοχή που θα εκτελεστεί η μάλαξη. Χρησιμοποιείται έλαιο ή κρέμα, με διαφορετικές ιδιότητες που εξαρτώνται από το είδος της μάλαξης που έχει επιλεγεί.

Θέλεις να αλλάξεις την παρούσα κατάσταση του σώματός σου;
Το μόνο που χρειάζεται είναι η διάθεσή σου να το κάνεις.
Κάνε το βήμα

Θέλεις να σε κρατώ ενήμερο;

Εγγράψου στο newsletter!