Λίγα λόγια για μένα

Είμαι η Δήμητρα Σκούρα, και είμαι φυσικοθεραπεύτρια. Χρόνια ερωτευμένη με το ανθρώπινο σώμα, μονίμως αναζητώ τρόπους να έρθω σε επαφή με τον καλύτερο τρόπο, βοηθώντας τον άνθρωπο να συνειδητοποιήσει τη δύναμη του σώματός του, να είναι υγιής και ελεύθερος. Κινούμενη από τη δική μου ανάγκη να νιώθω ελεύθερη και δυνατή, σε ένα σώμα που ―κατά το δυνατόν― ορίζω εγώ και είμαι υπεύθυνη γι’ αυτό, δεν με κάλυψαν οι σπουδές στη κλασική φυσικοθεραπεία. Σαν δώρο στάλθηκε η συνάντηση με τον Βελονισμό, την Αντιγυμναστική, και, μετέπειτα, την Κρανιοϊερή Θεραπεία. Τεχνικές και μέθοδοι, που λειτουργούσαν πάντα θετικά προς την κατεύθυνση της αυτονομίας, και ποτέ καταπιεστικά σε ένα σώμα και άνθρωπο ― που υποτίθεται ότι δεν γνωρίζει και πρέπει πάντα κάποιος να του υποδεικνύει το σωστό γι’ αυτόν.

Γι’ αυτό δημιούργησα το Anasana. Anasana σημαίνει ανακουφίζομαι, αναζωογονούμαι, ξεκουράζομαι, ξαναζώ. Απαλάσσομαι από πόνους, δυσκαμψίες, ιδέες και πεποιθήσεις που μου έχουν φορεθεί για «το σώμα που γερνάει, σκουριάζει, και δεν αλλάζει».


Τι κάνω; Ανακουφίζω πόνους, σωματικές δυσφορίες, δυσκαμψίες. Παρέχω γνώση για το πώς μπορεί κάποιος να γνωρίσει το σώμα του, τον τρόπο που λειτουργεί, πώς να το βοηθήσει να εξελιχτεί και να τείνει στην τελειότητα της φόρμας του, στην υγεία και την ομορφιά.


Τι δεν κάνω; Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη για εσένα και το σώμα σου. Είμαι υπεύθυνη στο να σε ανακουφίσω με όποιο τρόπο διαθέτω. Είμαι υπεύθυνη στο να σου δώσω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να είσαι καλά, να γίνεις καλά, και να διατηρηθείς καλά. Δεν είμαι υπεύθυνη για τις επιλογές που θα κάνεις, για το αν θα αναλάβεις την ευθύνη της ζωής και της υγείας σου. Αν ψάχνεις ένα άτομο να του κουβαλήσεις το σώμα σαν μηχανή για φτιάξιμο, δεν είμαι ο άνθρωπός σου. Αν ψάχνεις ένα γκουρού να σου λέει τι να κάνεις, δεν είμαι σίγουρα αυτός.


Aν, όμως, επιζητάς έναν άνθρωπο να μιλήσεις, να μοιραστείς τις εμπειρίες της ζωής σου, των δυσκολιών σου, των πόνων σου και να σε ακούσει, να μοιραστεί τη γνώση του μαζί σου ― τότε, ναι, είσαι στο σωστό μέρος! Η θεραπεία είναι και τέχνη, όχι μόνο επιστήμη. Προϋποθέτει την παρουσία, την ακοή, την γνώση και το άγγιγμα. Γι’ αυτό και, μαζί, θεραπευτής και θεραπευόμενος, συνεργαζόμαστε, επικοινωνούμε, αποτελούμε μια ομάδα που αναζητά και παρέχει μια διαφορετική οπτική του ανθρώπινου σώματος, αναγνωρίζοντας ότι η ΥΓΕΙΑ και η ΟΜΟΡΦΙΑ είναι αποτέλεσμα της γνώσης και του σεβασμού προς το ανθρώπινο σώμα.


Δες τις θεραπείες που θα βελτιώσουν τη ζωή σου.

Αν μου επιτρέψεις να σε καθοδηγήσω, θα γνωρίσεις μια διαδρομή που δεν φανταζόσουν καν ότι υπάρχει. Το σώμα σου είναι μαγικό, δυνατό, και φιλόξενο. Και είναι σύμμαχός σου.
Ελευθέρωσέ το